diumenge, 17 d’abril del 2022

ARQUEOLOGIA FILOLÒGICA, 71

“ÒSQUEI!” “OLLAÓ!”

Recordo perfectament aquestes expressions en boca del pare, tot i que em sembla que en el cas de la primera deia "oixque!", asseguts al pescant del carro o a la tartana quan volia que la mula o la burra anessin cap a l’esquerra en el primer cas i cap a la dreta en el segon. Es feia servir, sobretot en el treball al camp, quan al capdamunt del rest calia fer girar l’animal per fer el volt de tornada.
Sóc conscient que difícilment els fareu servir perquè no teniu bestiar de peu rodó per menar, però m'han fet gràcia.
Aprofitaré per parlar de la mula de casa que va acabar arrestada a la caserna de la Guàrdia Civil de Manlleu perquè es va escapar de nit i va decidir anar a passejar lliurement per la carretera de Roda, amb tan mala fortuna que va acabar ajaguda damunt el citroèn 2cv d’un guàrdia civil que la va rebolcar al revolt de la Cavalleria. No cal que us expliqui la gràcia que li va fer al pare haver de pagar la reparació del cotxe perquè l’assegurança que tenia no se’n va voler fer càrrec.
Em quedo, però, amb la cara que devia posar el “picolo” quan a altes hores de la nit, que ves a saber d’on venia i en quin estat, se li va aparèixer al davant una bestiassa negra que no va poder o saber esquivar. Segur que si hagués passat ara hauria acabat detinguda i acusada de terrorisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada