dimarts, 16 de febrer del 2021

"SÓN BEN BOJOS, AQUESTS ROMANS"

Si no han entès mai res, no esperem que arribin a entendre el que passa en aquest país, perquè la seva mentalitat tancada i amanida amb restes d’imperialisme xaró i obsolet els impedeix adonar-se que tenen al davant un poble amb una capacitat de resiliència increïble. Ho han provat a hòsties, amb totes les represàlies imaginables, empresonant, forçant exilis, inhabilitant... Què els quedava? Una jugada política mestra. Es van dir:
-Hem d’aprofitar el moment. Només tenen quatre estevets per fer les llistes. Nosaltres tenim un geni de la política per fer de cap de llista. Hi ha una pandèmia que jugarà a favor nostre perquè anirà a votar molt poca gent. Els farem votar quan abans millor, perquè ara ho tenim tot de cara. Què és això de retardar les eleccions? Els jutges els explicaran quan ho han de fer. S’ha acabat el procés i comença una nova era a la política catalana. Un sol missatge: “hem de passar pàgina”. Que treuen els presos polítics a fer campanya? Mira, amb aquesta no hi comptàvem, però fem com si res, perquè ara mateix hem de demostrar que nosaltres hem canviat i cal que es pensin que d’aquí a no res hi haurà l’indult, etc.
I va i nosaltres votem, els pocs que ho vam fer, tot s’ha de dir, i resulta que els qui volem fotre el camp d’un estat colonialista ja som més del 50%. Hòstia, quina sorpresa! Poc s’ho esperaven!
-Què farem ara? Corre, avisa la Dolores Delgado que mogui la fiscalia. Els hem de tornar a engarjolar perquè necessitem ostatges polítics, que l’Illa ha de negociar i tal com estan les coses, o juguem fort o ens l’envien a la paperera de la història.
És que han perdut la mica de vergonya que els quedava. Fa temps que se’ls veu el llautó, però aquesta jugada potinera d’esperar l’endemà de les eleccions per recórrer el tercer grau dels presos polítics està fora de tota mida. Esperem que els seus advocats prenguin bona nota de totes i cada una de les putades que els han gastat. Quan l’afer arribi a Europa ens divertirem una cosa de no dir. Llàstima que trigarà, trigarà...
Mentrestant, diguem com els del poble de l’Astèrix: “Són ben bojos, aquests romans!” 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada