dijous, 18 de febrer del 2021

ENCARA SOBRE LA VIOLÈNCIA

Es pot entendre el desencís de molts joves davant la situació actual, es pot entendre la desesperança que els provoca, es pot entendre que estiguin emprenyats amb tot el món mundial, es pot entendre que tinguin ganes d’esbravar-se...
No es pot acceptar la violència desfermada que s’ha vist aquests dies i no crec que ningú pugui acceptar que aquesta violència comporti trinxar propietats públiques i privades: contenidors i motos cremades, vidres d’aparadors trinxats, espais comercials i bancaris assaltats...
La nostra policia, com totes les policies del món, té diferents funcions i una d’elles és la de mantenir l’ordre públic, per tant no és d’estranyar que actuïn en conseqüència. Ja ens podem imaginar que a la BRIMO i a les ARRO no hi destinen ànimes càndides angelicals, ateses les seves funcions, més aviat hi deuen anar persones que els va la marxa. Fins i tot és probable que algun dels seus membres s’extralimiti en l’exercici de les seves funcions, com semblen demostrar algunes imatges i el fet que una noia hagi perdut un ull a causa d’una bala de foam. Toca aclarir els fets i sancionar els culpables.
Ara bé, aprofitar aquests fets per justificar la violència que tots hem vist, argumentant que hi ha hagut provocació dels Mossos d’Esquadra, com ha deixat anar la Dolors Sabater, em sembla d’una irresponsabilitat extrema, i ja tenim cabells blancs per haver posat seny. 
O és que potser volen aprofitar l’avinentesa i posar-ho damunt la taula de negociació per a la formació del nou govern? Sincerament, aprofitar el malestar creat arran de la detenció d’en Pablo Hasél per disposar d’arguments amb la finalitat de pressionar qui ha de formar govern ho trobo de la mateixa categoria ètica dels qui van forçar les eleccions el 14F per aprofitar l’efecte Illa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada