dimecres, 24 de febrer del 2021

O JUGUEM TOTS O ESTRIPEM LA BARALLA

Repassem alguns fets d’una certa transcendència:
Els assaltants ultres de Blanquerna a Madrid, amb condemna en ferm, han arribat a trepitjar la cangrí? No em consta, tot i que podria estar equivocat perquè ara fa temps que no es parla d’ells.
S’han iniciat diligències judicials contra les proclames feixistes que diversos energúmens van fer en les celebracions del 12 d’octubre. Al cap d’una setmana ja ningú no en deia res.
Quines mesures s’han pres contra els militars a la reserva que en un xat amenaçaven amb matar 26 milions de persones i que animaven a un cop d’estat? La Margarita Robles va dir que ho investigaria.
Se’ls ha fet algun advertiment als militars en actiu que van defensar la llibertat d’opinió d’aquests darrers? No em consta.
Quines diligències s’han dut a terme per aclarir el fet que futurs oficials de l’armada cantessin himnes feixistes en una celebració? Es van limitar a cursar unes orientacions als centres de formació de “milicos” perquè treballessin conceptes democràtics.
Què ha fet la fiscalia amb els autors dels discursos racistes, feixistes i negacionistes que es van fer al cementiri de l’Almudena en la celebració anual d’exaltació de la División Azul? Va dir que obriria diligències, però ho devien deixar en això.
S’ha obert alguna diligència contra les proclames racistes, negacionistes i extemporànies dels candidats de Vox en la campanya de les eleccions al Parlament de Catalunya? Suposo que no, perquè devien estar emparades per la llibertat d’expressió.
Quantes vegades hem vist un picolo, un PN  o un Mosso d’Esquadra repartir llenya a un grup d’ultres? Deu ser perquè aquests col·lectius no són violents i se’ls ha de tractar amb respecte i se’ls ha de protegir.
A veure si ens aclarim: “o tots moros o tots cristians”, que dèiem abans quan l’expressió del primer terme encara no tenia les connotacions pejoratives que ara se li reconeixen. També podríem dir: “o juguem tots o estripem la baralla”, una expressió que em sembla recordar que feia servir l’Ovidi Montllor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada