dilluns, 15 de febrer del 2021

POQUES NOVETATS A L'HORITZÓ

Bé, ja està! Ahir vam votar amb tota la seguretat que ens van procurar, que en tot cas és molta més que la que tenim nosaltres i les caixeres dels supermercats quan cada setmana anem a omplir el carro de la nostra subsistència. I ja tenim resultats: els que ja sabíem, més o menys. Però alguna cosa s’ha clarificat, tot i que em temo que no servirà per resoldre els problemes que anem arrossegant.
Ciutadans s’ha fotut la patacada que tothom esperava: s’ha acabat el bròquil.
El PP ha passat a ser una força residual que aviat tindrà problemes per sortir a les enquestes.
El PSC ha guanyat en vots, però no en escons, una cosa que hauria de portar-los a actuar amb una mica més de modèstia i menys eufòria. En tot cas els estrategs del muntatge Illa s’ha de reconèixer que tenen bon ull i millor nas.
La CUP millora resultats, cosa que reforça la utilitat de l’efecte Sabater.
ERC i JuntsXCat han invertit les posicions més a causa de la dispersió del vot dels segons cap a formacions minoritàries que no pas com a mèrit dels primers.
I de Vox què n’hem de dir? 11 escons del parlament ocupats per energúmens que pretenen abolir l’autonomia, tancar TV3 i no sé quantes barbaritats més. D’on han sortit els 217.000 votants d’aquests feixistes? Almenys ara sabem que hi són i que no podem oblidar-ho, perquè abans quedaven emmascarats i camuflats dins els resultats de C’s i PP.
Quedem-nos amb la idea que l’independentisme ha superat el 50% tant en vots com en escons del Parlament. Això seria una molt bona notícia si, paral·lelament, tinguéssim la certesa que sabran posar-se d’acord per tirar el país endavant. Malauradament, les mútues desqualificacions i recels que s’han apreciat durant la campanya no auguren res de bo. Ai que finalment tornarem anar a votar el mes de maig! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada