dimecres, 17 de febrer del 2021

PUNT DE MIRA DESENFOCAT

Si tenim una policia amb funcions de policia judicial, hem d’acceptar que sempre s’hauran d’embrutar les mans per ordre dels jutges, sigui en casos de desnonament, sigui en detencions, per molt arbitràries que ens puguin semblar.
La imatge dels Mossos d’Esquadra entrant a la Universitat de Lleida per detenir un raper condemnat entre d’altres coses per les lletres de les seves cançons fa molt de mal, perquè ens fa recular a temps passats de la dictadura en què aquest fet era força habitual.
Dit això i després de refermar-me en la salvatjada que suposa tancar algú per l’exercici de la seva llibertat d’expressió, voldria fer unes quantes consideracions:
-Hasél era perfectament conscient que això passaria quan es va tancar al Rectorat de la Universitat de Lleida, per tant és una imatge buscada i volguda, tot i que no sé si va calcular-ne tots els efectes no desitjats.
-Atiar la gent a focalitzar tot l’emprenyament acumulat contra els Mossos d’Esquadra ni em sembla just ni crec que en aquests moments ens aporti res de bo.
-L’expressió de vandalisme en les destrosses a la comissaria dels Mossos de Vic em provoca una profunda tristor. Em sembla que tenen el punt de mira molt desenfocat i s’ho haurien de fer mirar.
-Els que l’endemà justificaven aquestes expressions de violència, partits polítics inclosos, també s’ho haurien de fer mirar. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada