dijous, 29 de juny del 2023

REFLEXIONS DE JUBILAT, 76

DE BURQUINIS I ALTRES PECES MEDIEVALS

La Najat El Hachmi, en un article aparegut ahir al diari Ara que us recomano ferventment que llegiu, deia les coses pel seu nom i feia uns quants raonaments que haurien, si més no, d’incomodar els qui (i les qui) generen discursos d’esquerres complaents amb aberracions com els vestits de bany integrals per a les mores.
Sí, he fet servir aquest terme perquè ella també ho fa i, per tant, m’he cregut amb el dret d’abandonar termes eufemístics (magribines, marroquines...) que no resolen cap dels problemes que pugui plantejar el degut respecte a totes les persones.
Suposo que ja us imagineu l’estampa que la mou a reflexió: havent-se aprovat la pràctica del topless a les piscines de Barcelona, la imatge contrasta vivament amb el possible ús al mateix espai d’una peça de roba que cobreixi íntegrament (per allò de ser integristes) el cos d’una dona.
Reclama el dret a gaudir de les mateixes sensacions del contacte del cos amb l’aigua, amb l’aire i amb el sol que poden tenir la resta de dones del país. Es compromet a ser una mora dissident i denunciar que aquestes peces de roba cada cop més sofisticades no són res més que simples presons ambulants amb què volen “marcar-les” els seguidors de Mahoma més ultres, els que les obliguen a renunciar a plaers tan simples com banyar-se en llibertat.
Per reflexionar-hi una mica...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada