dimarts, 20 de juny del 2023

REFLEXIONS DE JUBILAT, 66

LLADRES!

Sento les declaracions d’un d’aquests alts executius de la banca espanyola que, responent a un advertiment de la ministra d’economia en el sentit que haurien de començar a remunerar els dipòsits dels clients, afirma: “de moment encara tenim massa liquiditat i, en tot cas, quan els interessos fixats pel BCE eren negatius no vam pas cobrar als nostres clients per guardar-los els diners.
S’ha de ser pocavergonya per fer aquest tipus de declaracions quan han apujat el preu de les hipoteques fins a extrems inimaginables fa un parell d’anys. Tenint en compte que aquestes hipoteques les concedeixen amb diners de moltes persones a qui no paguen ni un trist cèntim per fer-los servir, el mínim que podrien fer és afluixar la mosca almenys un 2% anual, que ja sé que hi són per fer negoci, no pas obres de caritat.
A tot això, només dir que els qui per una qüestió de principis no hem volgut entrar mai en operacions especulatives de diner amb els quatre estalvis que hem pogut arribar a assolir resulta que per culpa de la inflació galopant, creada i animada pels mateixos que remenen els nostres diners, hem vist com aquests perdien fins a una quarta part del seu valor en cosa d’ un parell d’anys.
Ah, i sobretot no demanéssiu cap document oficial al banc, perquè segueixen cobrant comissions fins i tot per obrir l’ordinador davant qualsevol consulta que els vulguis fer. Lladres, són una colla de lladres!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada