dimecres, 28 de juny del 2023

REFLEXIONS DE JUBILAT, 75

ABSTENCIÓ

M’imagino que, després dels espectacles a què hem assistit en la confecció dels consistoris i dels governs autonòmics arreu de l’estat, ens ve al cap el “que us bombin a tots” d’en Trias i, en conseqüència, valorem l'opció d'abstenir-nos d’anar a votar per una qüestió de dignitat. De fet, ni en aquest punt no ens posem d'acord els independentistes d'aquest país.
Diria que, si no hi hagués hagut tanta abstenció en les proppassades eleccions, ens hauríem estalviat més d’un ensurt i uns quants maldecaps, però això és difícil d’afirmar.
Ara bé, deixar d’anar a votar en aquestes properes eleccions penso que és un error, un immens error del qual ens penedirem el dia 24 de juliol.
De la manera que van desbocats els de la dreta i l’extrema dreta, no votar des de la pròpia perspectiva té el mateix valor que si els haguessis donat el teu vot a l’hora de sumar. Feu comptes i us n’adonareu. El mateix passaria amb el vot en blanc i el vot nul.
Considero que, des de la plena acceptació de la democràcia, qualsevol opció és plenament respectable i vàlida, però rumiem-ho dos cops abans de decidir que això no va amb nosaltres, perquè podria ser que l’endemà de les eleccions descobríssim que hem fet tard. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada