dissabte, 24 de juny del 2023

REFLEXIONS DE JUBILAT, 70

CENTRES D’INTERÈS

Cinc milionaris que no sabien què fer dels calers van decidir baixar a 3.000 m. de profunditat per tafanejar entre les restes del Titànic. Resulta que alguna cosa va fallar i se’n va perdre la pista.
Automàticament patrullers de tots els països propers, avions i tots els ginys que us pugueu imaginar es van posar a patrullar i pentinar una zona tan gran com tot Catalunya per intentar de manera infructuosa rescatar-los en vida, tal i com es confirmar saber ahir.
Pocs dies abans, 750 immigrants que viatjaven en un pesquer que es va enfonsar prop de la costa grega se’n van anar al fons del Mediterrani (la majoria de dones i nens tancats a la bodega del vaixell) i la repercussió mediàtica va ser molt menor que el del minisubmarí. De fet, ningú es va plantejar arribar fins al vaixell per rescatar els cossos dels qui s’hi van ofegar.
Òbviament, el nom i el currículum dels ocupants del submarí desaparegut el vam poder llegir a tots els mitjans de comunicació. Per contra, tots els morts en el naufragi de Grècia, començant pel centenar de cossos recuperats, restaran en el més complet anonimat. Sobretot perquè el govern grec ha procurat que no transcendís cap informació que els pogués comprometre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada