dissabte, 29 d’abril del 2023

REFLEXIONS DE JUBILAT, 38

UN CIRCUIT D’OBSTACLES PER A BICIS I COTXES

L’invent del carril bici que transcorre tot al llarg de l’avinguda Sant Bernat Calbó i la ronda Francesc Camprodon és una obra de traca i mocador. Ara circula per la dreta, ara per l’esquerra, ara pel mig de la via ajuntat a la mitjana... El traçat comporta haver d’anar creuant el carrer diverses vegades amb el perill que això suposa. D’altra banda, l’amplada del carril bici en alguns trams és exagerada: diria que hi ha més espai per a bicis que no pas per als cotxes.
Algú s’ha entretingut a comptar el nombre de bicicletes que hi transiten durant un dia? De debò creuen que posar una autopista de bicicletes motivarà la gent a pedalar per desplaçar-se per la ciutat. A mi m’ha fet pensar en l’AVE
Que consti que, com a usuari habitual de la bicicleta, estic molt a favor dels carrils bici, però em sembla que en aquest sector nord de la ciutat s’han passat de frenada. Considero que podia haver-se trobat una solució més senzilla i més ajustada a la realitat, però és una simple opinió d’un ciutadà sense formació en matèria d’urbanisme ecològic i sostenible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada