divendres, 28 d’abril del 2023

REFLEXIONS DE JUBILAT, 37

L’OBRA DE LA SEU

A banda de l’acudit fàcil sobre el temps que trigaran a enllestir la remodelació d’aquesta rambla del Bisbat, que porta un ritme que enamora, estic absolutament perplex per la decisió de fer fora els cotxes de tota aquesta via, afegint-hi la Rambla dels Montcada fins al Portalet.
Ja fa temps que el trànsit es desvia cap al carrer de la Soledat, fent una mena de gimcana urbà que deu agradar una cosa de no dir als veïns d’aquest carrer abans tan pacífic. Paral·lelament a aquest fet, tota la rambla dels Montcada amb la seva considerable amplitud està completament desaprofitada. No sé si algun cervell pensant s’ha entretingut a fer recompte de les persones que hi transiten a peu.
En tot cas, convé confiar que, quan s’acabin les obres de remodelació del sòl, els vigatans tinguem tendència a aprofitar aquest nou espai, però atès que no hi ha cap comerç que atregui els nostres passos ni que sigui per anar a badocar, ho veig difícil.
Jo seguiré anant a peu per desplaçar-me per tota la ciutat, però els qui van amb el cotxe enganxat al cul tot el dia, voleu dir que aquesta nova zona de vianants contribuirà a motivar-los perquè el deixin al garatge?
Sempre poden recuperar el mercat de bestiar viu dels dissabtes com el d'aquesta imatge.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada