dijous, 27 d’abril del 2023

REFLEXIONS DE JUBILAT, 36

PROTECCIÓ DEL PATRIMONI?

És possible que algú més entès que jo en qüestions de patrimoni arquitectònic hi vegi alguna característica excepcional que a mi se m’escapa degut a la meva ignorància. Porto dos anys llargs passant per davant d’aquest despropòsit i me’n faig creus.
De debò que calia apuntalar i protegir aquesta façana? Quant deu costar la instal·lació i lloguer de l’estructura que evita que s’ensorri? Quin futur hi veuen en aquestes parets nues amb finestres adotzenades? A l’altra banda del Mèder estan restaurant un parell d’adoberies i puc entendre que tinguin característiques i estructures que permetin establir-hi un punt d’interpretació per explicar aquesta activitat industrial ara ja desapareguda. Però què hi veuen en aquest edifici?
Es diria que algú va marcar sobre plànol les finques i edificis a protegir sense haver-hi donat un cop d’ull que hauria resultat força aclaridor. Perquè considero que el sentit comú faria aconsellable no gastar ni un cèntim en mantenir dempeus aquesta carcassa. Segur que hi ha altres usos més profitosos per a aquesta despesa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada