divendres, 5 de març del 2021

SALTAR-SE LA CUA

Siguem sincers, si us trobéssiu de viatge en un país estranger i us oferissin de vacunar-vos per a la Covid, després de comprovar la seguretat del procés i el tipus de vacuna, el més probable seria que hi accedíssiu, i segurament no se us acudiria pensar que el vostre comportament fos èticament punible ni criticable. Potser si tinguéssiu un càrrec públic que comportés visibilitat i de vosaltres s’esperés una conducta íntegra i modèlica us hi repensaríeu abans de fer el pas.
Amb això no vull pas excusar l’estúpid i poc ètic comportament de les dues infantes que s’han vacunat a Abu Dhabi, ben al contrari, perquè elles si que estan sota la lupa dels mitjans de comunicació i se’ls demana un punt d’exemplaritat atesa la seva condició de membres d’una família reial encara que estigui en les hores més baixes de tota la seva història. I dir com l’estúpid alcalde de Madrid que “no le han quitado la dosis a ningún espanyol” no és cap argument vàlid tractant-se d’un concepte ètic i no pas econòmic, però els arguments de la gent d’aquesta mena ja sabem que no tenen gaire volada.
En fi, que les nenes ja estan vacunades i podran anar a veure el “papà” cada quinze dies. Només em pregunto: “Qui els paga el viatge?” També el deu pagar Patrimonio Nacional com el daurat exili del miserable monarca? I aquí, els que viuen de l’ERTO havent d’esperar més de 2 mesos per poder cobrar.
Per cert, si es fes un cens actualitzat de les persones vacunades, quants empresaris, directius i gent d’aquesta mena sortirien a la llista? Quants deuen haver aprofitat el viatge de negocis per accedir a una vacuna per a la qual nosaltres haurem d’esperar mesos? Aquests viatges sí que es poden seguir fent, perquè sempre hi ha urgències i imponderables que justifiquen les excepcions.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada