dimecres, 24 de març del 2021

FORMACIÓ PERMANENT

Que les empreses subvencionin en part o de forma completa la formació dels seus treballadors és fins i tot de justícia, pel fet que aquesta formació acabarà repercutint de forma positiva en el desenvolupament de la seva tasca, però que l’administració pagui a consellers i alts càrrecs màsters i cursos de formació diversa ja planteja un munt de dubtes. He de reconèixer que mentre exercia com a mestre l’escola em va subvencionar alguns cursos de formació específics relacionats amb la tasca que desenvolupava, però crec que era una actuació justificada per la millora que representava en l’exercici de la meva professió docent. No és pas el cas del que s’ha destapat tot just avui, que genera dubtes ètics, no vull pas dir que legals.

El primer dubte que em genera és el fet que la seva tasca com a treballadors públics és transitòria i, per tant, la formació que se’ls paga a la llarga acabarà beneficiant el sector privat.

El segon dubte té relació amb la necessitat de subvencionar aquests cursos a qui ja està cobrant una enorme picossada cada mes de l’erari públic, per tant potser caldria com a mínim que ho declaressin com a pagament en espècies a l’hora de fer la declaració de renda.

El tercer dubte és simplement ètic. En un moment en què els joves es veuen obligats a seguir estudiant i pagant a preu d’or aquests estudis de post-grau, amb quina cara van pel carrer sabent que el seu currículum personal va creixent gràcies als impostos de la resta de mortals?

El senyor Santi Puig, que tant s’esmerça per aparèixer com a model d’integritat i de vegades fins i tot de víctima en els daltabaixos polítics que hi ha hagut aquests darrers anys, potser podria justificar els 8.000 € en formació que se li van concedir mentre era conseller, més que res per saber qui s’ha acabat beneficiant d’aquesta inversió pública.

I parlo d’aquest senyor perquè em sembla que està al capdamunt del rànquing, però la llista és llarga i afecta polítics i càrrecs d’elecció directa de tots els partits que han tingut responsabilitats de govern.

Potser sí que al final caldrà fer neteja a fons, perquè cada dia que passa apareix més merda sota la catifa. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada