dimecres, 3 de març del 2021

FORA COTXES!

Aquest matí m’he aturat al capdamunt del carrer Torras i Bages, al Portalet que en diem, perquè el semàfor estava apagat, i he mirat a mà esquerra per assegurar-me que no venia cap vehicle. M’he sentit completament estúpid: no recordava que han tancat la Rambla del Bisbat i la dels Montcada al trànsit de cotxes, he travessat el carrer i he fet cap al Passeig mentre rumiava en la utilitat de la darrera mesura presa amb la intenció d’expulsar els cotxes del centre. Tancar la pujada del Portalet i obligar els cotxes a desviar-se pel pont de la Pista i el carrer de la Soledat no em sembla gens encertat, sobretot tenint en compte que aquest carrer és estret com una mala cosa d’ençà que n’han retallat l’amplada per fer-hi el carril per a bicicletes.
La Rambla dels Montcada ja disposava d’una vorera prou àmplia per al pas de vianants, excepció feta de la part baixa, a prop del carrer de les Adoberies, que fa un coll d’ampolla. La Rambla del Bisbat també disposa d’una vorera prou àmplia tot al llarg del Palau i el Claustre.
Ara contemples des del capdamunt del Portalet els dos carrils buits i les voreres desertes i penses: “Què en faran de tot aquest espai?” “Volen recuperar el mercat de bestiar que s’hi havia fet fa anys i del qual encara en queda el vestigi de les argolles fixades a la part baixa de la muralla?”
Sincerament, penso que en matèria de pacificació de trànsit hi ha algú que vol ser més papista que el papa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada