dimarts, 14 de febrer del 2023

FRASES FETES (44)

NO MIRAR PRIM / ser de la màniga ampla

Quan un gestiona diners públics, és a dir que són propietat de tots els soferts contribuents, s’hauria d’esmerçar en aconseguir una pulcra i acurada destinació a fi que reverteixin en benefici de tothom, i especialment en aquells a qui més els cal.
Quan veig que una vorera acabada de construir l’han d’aixecar per resoldre qualsevol dèficit constructiu no previst convenientment, sempre penso que si es tractés d’una empresa privada haurien tocat el crostó a algú. Però, noi, es veu que en aquest país les coses passen completament a l’inrevés i en qüestió de despesa pública més aviat són de la màniga ampla.
Ja ens vam indignar i estirar el cabells (els qui en teniu, que no és el meu cas) quan ens vam assabentar que els funcionaris del Parlament de Catalunya podien arribar a passar-se els darrers cinc anys de vida laboral a casa i continuar rebent el seu sou complet. Ignoro si ho han resolt, però em sembla que aquests refotuts privilegiats funcionaris no els ho van posar gens fàcil per allò dels drets adquirits.
Doncs resulta que la cosa no era tan greu com el que ara ha sortit a la llum pública: en jubilar-se reben un premi de jubilació corresponent a tot un any de sou que en el cas dels alts funcionaris ha arribat fins a 100.000€. En definitiva que la despesa dels darrers 15 anys en aquest capítol ronda els 4.000.000€. És a dir, un exemple del que significa no mirar prim perquè la casa és forta.
Això no es pot denunciar per malversació? Quan penso que la malversació calculada pel Tribunal de Cuentas, amb totes les trampes que van voler, referida a les despeses de l’1 O va ser d’11.000.000€, aquests milions que han sortit del pressupost del Parlament per engreixar els comptes d’aquells tan ben vestits que porten ampolles i gots al faristol dels parlamentaris, em desespero. De debò que cal posar-se a tallar caps de manera immediata.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada