dimecres, 8 de febrer del 2023

FRASES FETES (38)

PASSAR DE TACA D’OLI / ser un cap de turc


Em pensava ben bé que, després d’haver construït un submarí que no surava perquè s’havien equivocat als càlculs en unes 100 Tm, l’havien hagut d’allargar i llavors no s’havien adonat que no els cabria a la dàrsena de submarins de Cartagena, no hi tornaria a haver un altre fiasco d’aquestes dimensions al govern d’aquesta mena d’estat que anomenen Espanya.
Doncs, sí senyor, s’han superat: van encarregar 31 trens de FEVE per renovar la flota de Cantàbria i Astúries per un valor d’uns 250 milions d’euros, i ningú no es va adonar que no passarien per alguns dels túnels que es veu que són estrets de collons i no els hi poden entaforar ni amb calçador.
Això ja passa de taca d’oli. Em sembla recordar que els expresos polítics i els polítics que encara no estan presos se’ls va calcular una malversació d’uns 11 milions fent tots els càlculs maquiavèl·lics que els van sortir dels ous. D’això ara en diuen “malversació agreujada” i pensen demanar penes que superen la dotzena d’anys.
A quants anys haurien de condemnar els responsables del nyap dels trens? Perquè ningú em podrà negar que això seu és més que malversació de fons públics: és malversació amb incompetència agreujada, frau professional i traïdora ineptitud, pel cap baix.
Mentre acabo d’escriure aquestes quatre ratlles m’assabento que ja han trobat un parell de caps de turc. Se suposa que aquella amenaça de la ministra de Gavà en el sentit de tallar caps haurà quedat en un cessament per immediatament recol·locar els damnificats en un altre càrrec que els permeti seguir cobrant el mateix. Penseu que RENFE i ADIF són una mena d’estat dins de l’estat, com ja vam poder comprovar en el descarrilament del tren Alvia a Santiago de Compostela.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada