dilluns, 6 de febrer del 2023

FRASES FETES (36)

SER UN CARAGIRAT / ser un cul de mal seient

Algú se’n recorda d’un tal Ramon Tamames? Doncs sí, aquell economista que de ben jove es va afiliar al Partit Comunista i que anava de bracet amb en Santiago Carrillo. Potser recordareu que de seguida es va cansar de les consignes comunistes i va fundar la Federación Progresista amb la qual es va ajuntar a d'altres formacions d’esquerres per crear Izquierda Unida. Però poc li va durar l’invent perquè essent diputat d’aquesta formació els va plantar i va passar a la UCD d’Adolfo Suàrez. Vet aquí un exemple meridià del que coneixem com un cul de mal seient.
Va desaparèixer del mapa polític i es devia dedicar als seus negocis. Jo el faig nonagenari i més aviat amb un peu a l'altra banda, però de sobte ha ressuscitat com si de l’au Fènix es tractés i s’ha ofert a VOX per encapçalar una moció de censura contra en Pedro Sànchez. O sigui que ha aconseguit donar un gir de 180º passant d’un extrem a l’altre. D’això jo en dic un caragirat.
És curiosa aquesta mena d’entelèquia que respon al nom d’Espanya. I dic que és curiosa perquè fins i tot en les files dels partits suposadament d’esquerres hi ha individus que tenen com a objectiu sagrat la lluita per la unitat d’un estat condemnat a desintegrar-se i que la varietat cultural, lingüística, social i política els provoca una tremenda al·lèrgia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada