divendres, 10 de febrer del 2023

FRASES FETES (40)

SI NO VOLS POLS, NO VAGIS A L’ERA

La senyora Ágatha Ruiz de la Prada y Sentmenat, que deveu conèixer per la seva activitat professional de dissenyadora de moda estúpidament naïf, ostenta els títols de XIII marquesa de Castelldosrius i XXIX baronessa de Santa Pau, obtinguts per part de mare que no sé quin altre títol tenia relacionat amb Sentmenat. O sigui que és una altra d’aquelles persones que, podent ser catalanes, no n’exerceixen. Ah, també té el dubtós honor de ser la ex del senyor Pedro J. Ramírez.
La senyora en qüestió es veu que no ve a Catalunya perquè té por. Diu que com que una vegada va fer una desfilada de moda amb l’himne nacional espanyol, ara quan vingui pateix perquè no li clavin un parell de clatellots.
Podríem aplicar-li allò de “si no vols pols no vagis a l’era”, però no podem perquè en aquest país no hi ha pols de la mena que la pugui molestar, a no ser que sigui ella mateixa que l’aixequi potinejant per l’era. I ara no m’estranyaria que el dia que vingui es trobi algun beneit que li foti un parell de clatellots (físics o simbòlics), per allò d’haver cridat el mal temps.
N’estem tips del victimisme d’alguns personatges espanyols i de les seves opinions sobre el funcionament de la nostra societat sense que hagin trepitjat el país. Que ens deixin en pau! En el fons l’única cosa que estan demostrant és que ens necessiten, que som el tema recurrent per a qualsevol dels seus enverinats raonaments de persones acomplexades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada