dissabte, 4 de febrer del 2023

FRASES FETES (34)

EXPLICAR SOPARS DE DURO / veure’s el llautó

El senyor Feijóo, que ja us deveu haver adonat que desvetlla en mi una particular simpatia, va tenir els sants collons de dir en una entrevista que no parla en anglès perquè té els orígens que té, que va anar a una escola unitària d’una petita “aldea” gallega i que a l’institut encara no existia l’anglès i només va poder estudiar francès.
Ok, jo també soc un exemple d’analfabet anglòfon però no em dedico a explicar sopars de duro per justificar la meva desconeixença d’aquest idioma. Que una persona que va anar a la universitat i després va guanyar unes oposicions faci servir els seus orígens humils per justificar el seu analfabetisme en una llengua que s’està imposant en les relacions internacionals és d’un cinisme extraordinari.
Deu ser que pretenen donar la imatge d’un pobre “aldeano” que, lluitant contra totes les adversitats i mancances culturals del seu origen rural, ha aconseguit reeixir, fer-se a si mateix i arribar a ser candidat a president del govern de l’estat. I ho fan per contraposició al “pijo” d’en Sànchez que va poder estudiar en un col·legi privat de la zona alta madrilenya, per tant la seva carrera política no té cap mèrit. Se’ls veu el llautó en tot el que fan i diuen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada