divendres, 10 de febrer del 2023

FRASES FETES (41)

FER-NE UN GRA MASSA / pagar la pena / pixar fora de test

El pobre Javier Marcos, petit empresari del Fort Pienc de Barcelona, acaba de rebre un clatellot monumental de 7.500 € imposats per Inspecció de Treball de la Generalitat. I quina ha estat la seva culpa? La redacció d’un anunci públic d’oferta de feina per substituir una dependenta que se li ha jubilat.
Si passem a analitzar el contingut de l’anunci, ens adonem que la pobre víctima, després d’analitzar detingudament la clientela que havia d’atendre la dependenta en qüestió, atès que es tracta d’un negoci de fabricació de cortines, va considerar que una dona de mitjana edat seria la candidata ideal. Per tant va posar com a requisit per accedir a la feina que oferia que fos una dona de més de 40 anys. I fins i tot va pensar que amb això afavoriria un col·lectiu que és el més castigat per l’atur i a qui costa molt de trobar feina.
ANATEMA! Inspecció del Treball hi veu una doble discriminació: de gènere i d’edat. Aplicant la normativa sense aplicar el sentit comú (que és el menys comú dels sentits) li ha caigut una sanció econòmica que pot posar en perill tot el negoci.
Això és el que jo en dic fer-ne un gra massa, tot i que ara s’està substituint per l’expressió “passar-se set pobles” que també m’agrada tot i que no sigui tan nostrada. Però en el fons, el que em sembla que s’hi adiria més és que l’inspector que ha fet la denúncia (mira que hi arriba a haver irregularitats laborals per investigar que pagarien la pena perseguir) ha pixat fora de test.
Ja ho sabeu, doncs; si poseu un anunci de feina, feu-ho més o menys d’aquesta manera: “Necessitem treballador o treballadora o treballadori de qualsevol edat.” I a mesura que us vagin portant els currículums, aneu destruint els que estiguin fora de les condicions que només vosaltres podeu saber i no podeu compartir amb ningú. Quina pèrdua de temps i de paper!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada