dilluns, 20 de març del 2023

REFLEXIONS DE JUBILAT, 6

PENSIONS VITALÍCIES

Els expresidents del Parlament de Catalunya gaudeixen d’una pensió vitalícia d’uns 100.000€ anuals. A més a més, durant la legislatura posterior al seu mandat cobren el 80% del sou durant quatre anys, compensació a què s’han acollit tots menys en Roger Torrent perquè ja té sou de conseller. En cas de mort, les seves viudes seguiran cobrant de forma vitalícia un 50% d’aquest import, com és el cas d’en Joan Raventós.
Entenc que han tingut un càrrec de responsabilitat i que el país els ho ha de reconèixer d’alguna manera, però voleu dir que amb aquest reconeixement econòmic no s’han passat unes quantes estacions?
En un país on la pensió màxima actual està fixada al voltant dels 3.000€ mensuals (40.000€ anuals), hagis cotitzat el que hagis cotitzat durant la teva vida laboral, trobo un despropòsit les quantitats de què estem parlant. Si ens referim a les pensions mitjanes dels jubilats del nostre país, que en aquest moment es troben en 1.282€, la comparació resulta escandalosa. Si considerem que hi ha molt jubilats que han de tirar endavant amb pensions d’uns 700€, les pensions vitalícies de tota aquesta colla les considero immorals.
A veure si resulta que la segona institució més sagrada del nostre país s’ha convertit en una mena de cova de lladres de guant blanc! Ja seria hora que comencéssim a fer endreça! Llàstima que qui ho proposi siguin els “sociates” i no ho facin per convicció ètica, sinó per interessos electorals de partit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada