dijous, 19 de gener del 2023

FRASES FETES (19)

SER UN LLOP AMB PELL DE XAI / ser un sepulcre emblanquinat / fer callar boques / diners a cabassades /estrènyer el cercle

Queda clar que el senyor Plácido Domingo és un autèntic cràpula i no cal aplicar-li allò tan sabut de “presumptament”. Ha resultat ser un llop amb pell de xai aplaudit en tots els teatres importants del món, mentre portava una vida ben poc exemplar amanida d’abusos sexuals, assetjaments i participació en trames criminals de tràfic de dones.
Vista la seva imatge pública, també se li podrien aplicar les paraules de Jesús (Mateu 23:27-28): “Sou com sepulcres emblanquinats: de fora semblen bonics, però per dintre són plens de podridura.” (La meva formació religiosa als Maristes i més tard a La Salle apareix de forma insistent en les meves reflexions, sense que això vulgui dir que amb el seu apostolat aconseguissin fer-me creient). Penso que la condició humana del personatge que tractem, tan propera a l’ideari de la dreta cavernícola del país que acostuma a acabar amanit amb benediccions episcopals, es mereix aquesta consideració bíblica.
No deu ser estrany, en un personatge de la seva fama i condició, el fet d’acabar considerant-se poc menys que un déu envoltat de llagoters i llepaculs que l’eleven a una categoria que mereix l’adoració. Aleshores deuen aparèixer les més baixes passions humanes que pot satisfer sense cap mena d’escrúpol ni temor de ser descobert o denunciat, perquè en darrer extrem sempre podrà fer ús de la seva fortuna per fer callar boques entaforant-hi diners a cabassades.
A veure com acaba tot plegat, perquè el cercle s’està estrenyent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada