dimecres, 20 de gener del 2021

FAUNA FANTÀSTICA, 7

"LA LLOSPA BRUNA"

Passa el període d'hibernació enroscada sota alguna llosa del bosc, esperant que la temperatura ambiental sigui més adient a un metabolisme simple de mol·lusc sense closca de cos bla, llefiscós i un punt repel·lent. 
En efecte, és allò que s'assemblaria més a un cagarro de mida regular (15 centímetres aproximadament), que es desplaça lentament pel mig del camí els dies que la humitat ambiental produïda per un ruixat és prou adient per a fer desplaçaments en un sol que, si fos gaire sec l'arribaria a deshidratar. 
Costa saber on té el cap i la cua i es desplaça en ambdues direccions de forma aleatòria, com si temptés la sort i es posés en mans de l'atzar cada vegada que es decideix anar a fer un tomb. Els rastres mucosos que deixa damunt el terra indiquen aquest moviment erràtic desplaçant-se a dreta i esquerra del camí en una mena de ziga-zaga sorprenent. 
És una espècie bàsicament vegetariana, però s'ha donat algun cas en què ha sabut arreplegat algun cargol bover i se l'ha cruspit aspirant-lo de dins la closca i empassant-se'l sencer, un comportament que gairebé fregaria el canibalisme, atès que són de la mateixa família. En canvi, no s'acosta mai als llimacs, ni petits ni grans, potser perquè, en aquest cas, sí que els considera de la mateixa espècie. 

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada