diumenge, 17 de gener del 2021

FAUNA FANTÀSTICA, 4

"EL GRILL CAPAVESPES"

Es diu si es tracta d'un ésser producte d'una mutació genètica casual d'aquests darrers anys, els primers d'un període de tensió produït per un escalfament global que ens ha d'afectar molt i molt. 
Sigui com sigui, aquest grill de mida considerablement més gran que el tradicional de la "P" és d'un color verdós i està proveït d'unes mandíbules considerablement fermes que li confereixen un aspecte molt més amenaçador que el que canta de nits durant l'estiu. Els seus èlitres, amb el fregament dels quals genera una vibració ronca i un punt desagradable a l'oïda, presenten el dibuix d'una lletra "C" clarament impresa en un color ataronjat que crida força l'atenció. 
D'hàbits diürns a diferència del seu parent, viu en petites colònies i excava galeries subterrànies amb cavitats de forma esfèrica a dins de cada una de les quals hi té el seu niu una parella que sembla que és força estable. Dels ous i les larves, que crien en espais comunitaris, en tenen cura les femelles per estricte sistema de substitució permanent cada sis hores. 
Prolífics de mena, s'ha calculat que cada parella pot arribar a dur al món un centenar de nous insectes que van colonitzant l'espai de bosc creant noves colònies. 
La preocupació dels estudiosos, en el sentit del perill que suposaria una nova plaga que pogués delmar els boscos ja deteriorats per l'eruga del boix, s'ha esfumat de seguida perquè s'ha constatat que s'alimenta d'altres insectes, tenint una essencial predilecció per les vespes. S'han pogut observar grups d'individus seccionant l'abdomen d'aquests insectes alats i fent desaparèixer nius sencers. 
Algú comença a pensar que, amb el tractament adequat, podria aportar una solució al problema de la vespa asiàtica, la "velutina", perquè només caldria atiar una colònia de grills capavespes a cada vesper perquè en passessin els taps en poca estona. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada