dissabte, 23 de gener del 2021

FAUNA FANTÀSTICA, 8

"EL TIRABOC"

No resulta estrany que, en nits xafogoses d'aquestes que ens costa dormir i acabem per obrir les finestres de bat a bat amb la intenció de poder respirar, deixar de suar i provar de dormir una mica, se'ns fiqui dins de casa un hoste indesitjat: el tiraboc. Sent una especial atracció per les ungles dels peus i es dedica a ratar-les amb una fruïció envejable. Sort que és de mida petita, d'uns cinc centímetres aproximadament, perquè altrament podria comportar-nos seriosos problemes. De fet, nosaltres amb prou feines si notarem un cert pessigolleig als dits dels peus i, així que ens movem, cuita a fer-se fonedís tornant a la foscor nocturna d'on ha aparegut. 
Es tracta d'una mena de mamífer volador semblant a una ratapinyada que disposa d'unes ales membranoses relativament petites que l'obliguen a moure-les a gran velocitat per poder-se desplaçar. Si en llevar-vos, sobretot les noies que acostumeu a pintar-vos les ungles del peus, les noteu esgarrapades, escrostonades, gastades de les puntes, és perquè el tiraboc ha fet postres al vostre llit. Procureu dormir amb la finestra tancada durant uns quants dies, perquè té tendència a tornar al lloc on ha pogut actuar.
Si el que desitgeu és poder-lo atrapar, sempre que sigui amb objectius científics, podeu provar-ho amb un paraigua obert que haureu de tancar ràpidament quan l'animaló passi per sota. Segur que us caurà simpàtic i, si el tracteu amb consideració us mirarà amb una cara de murri que semblarà talment que us demani perdó. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada