dimarts, 9 de maig del 2023

REFLEXIONS DE JUBILAT, 45

AIGUAMOLLS DE SECÀ

A l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua), a banda d’una certa tendència a l’integrisme conservacionista, en aquest cas també se li ha de reconèixer un punt d’optimisme exagerat.
En plena secada estructural i el Gurri aportant un cabal minúscul, apostar per crear dues basses a la zona de Les Casasses jo ho qualificaria d’optimisme exagerat. Home, sempre pot tornar a haver-hi una avinguda extraordinària com el del temporal Glòria i llavors segur que les omplen, però de moment ho veig difícil.
Que consti que el projecte el trobo interessant i a la llarga els espais acabaran naturalitzant-se i fins i tot podrem observar-hi ocells, però de moment... Els atorgarem cinc cèntims de confiança i un punt de fe creient que l’espai té futur, però em temo que tot plegat no acabi com la bassa dels Puig dels Jueus: un canyissar sense aigua. 
Ara només falta que els qui van a passejar-hi el gos es mentalitzin que l’han de dur lligat, altrament aquest espai no serà mai un lloc segur de refugi per als ocells que s’hi poden instal·lar o simplement fer-hi parada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada