dijous, 11 de maig del 2023

REFLEXIONS DE JUBILAT, 47

CELEBRANT EL DIA D’EUROPA

Sembla que a la judicatura francesa se li estan encomanant els tics totalitaris de la que ens toca patir a casa nostra. Han trobat una bonica manera de celebrar el dia d’Europa i s’han despenjat amb una sentència que prohibeix a cinc ajuntaments de la Catalunya Nord fer servir la llengua catalana als plens tal com han vingut fent des de fa molt de temps, sempre sense problemes.
Els cinc batlles i batllesses d’aquests pobles han manifestat que seguiran usant la seva llengua, que només faltaria!
Esperem que, en algun lloc de les instàncies judicials superiors, algú esmenarà la plana d’aquest tribunal de Montpeller que no ha d’envejar res als que aquí ens toquen el que no sona. Suposo que, com que allà no és Espanya, no els enviaran els gendarmes amenaçant amb porres perquè a ningú no se li acudeixi desviar-se de la norma sagrada que diu que la llengua única de la república és el francès.
En tot cas, tenint present que els veïns de l’altra banda dels Pirineus són ciutadans d’una democràcia plena i consolidada des de fa anys, nosaltres encara ens hem de sentir afortunats per disposar del reconeixement que aquí se’ns atorga tant a la sagrada Constitució com a l’Estatut trepitjat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada