divendres, 5 de maig del 2023

REFLEXIONS DE JUBILAT, 42

ES VEIA A VENIR?

Després del luctuós esdeveniment en què va perdre la vida un noi de 15 anys a Sant Hipòlit, s’han succeït, perquè els mitjans de comunicació han anat a burxar, declaracions de veïns del poble lamentant-se del fet i queixant-se que a les nits hi ha “trànsit” i “tràfic” i que el presumpte homicida el tenien tots fitxat (no només els Mossos d’Esquadra) com a persona perillosa i conflictiva.
Si realment tot això és cert, perquè quan donen veu a la gent del carrer sovint s’aconsegueixen descripcions hiperbòliques i de vegades esbiaixades de la realitat, què ha fet tothom qui hi tenia alguna responsabilitat fins que hi ha hagut aquest mort?
Perquè ara resulta que tothom s’apunta al missatge ja sabut de “jo ja ho deia que en passaria una de grossa”. Si els responsables de seguretat ciutadana eren coneixedors del que estava passant, què esperaven per intervenir? Sempre a remolc d’una realitat que els sobrepassa i que miren d’anar trampejant com poden, de vegades mirant cap a una altra banda.
Encara voldria fer una altra consideració. En el cas de tots els presumptes delinqüents, només ens assabentem de les inicials i de l’edat. En el cas que ens ocupa, no feia ni un parell d’hores que havia succeït el fet, i el nom i cognoms del sospitós, i fins i tot la imatge de la seva cara, ja apareixien als mitjans de comunicació. Aquest sí que es podia publicar perquè és dels d’aquí, dels de casa? Aquí no hi havia cap perill de racialització, oi? És per pensar-hi una mica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada