dijous, 15 de febrer del 2024

REFLEXIONS DE JUBILAT, 7

SER CATALÀ I NO EXERCIR-NE

El model perfecte de persona a qui s’hauria de negar la seva condició de catalana, si és que això fos possible i servís d’alguna cosa, és la senyora Dolors Montserrat i Montserrat, nascuda a Sant Sadurní d’Anoia que, després de passar per tots els papers de l’auca de la política de la mà del PP ha acabat al cementiri d’elefants del Parlament Europeu des d’on practica amb tota la mala llet del món el seu anticatalanisme més recalcitrant.
És una persona tòxica, com diu l’Antoni Bassas, que vomita les mentides que calgui per atiar guerres lingüístiques on no n’hi ha hagut mai. Des de la presidència de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu, ha orquestrat la darrera atzagaiada: la creació d’una comissió que va venir a analitzar el nostre conflicte lingüístic escolar. A la comissió només s’hi van apuntar polítics de dretes, d’extrema dreta, i de dreta més extrema encara. Aquest sol fet ja hauria d’invalidar, no només el resultat del seu informe, sinó fins i tot les despeses que aquesta estupidesa ha generat i que van a càrrec de tots els europeus.
A l’informe es diu que els pares i nens castellanoparlants que han presentat demandes judicials per aconseguir l’ensenyament en castellà a les escoles catalanes pateixen exclusió social, intimidació i assetjament escolar. I el senyor Barrientos encara hi veu un altre pecat: la xenofòbia. És tot tan lamentable que, si no es tractés d’una campanya orquestrada contra la pau i la convivència a les escoles que van iniciar els malànimes de Ciutadans, ens podríem fer un tip de riure.
M’ha vingut al cap una situació equiparable al que es dona en alguna aula d’algunes escoles. Si en una comunitat de propietaris d’un edifici hi ha un sol individu que es nega a instal·lar plaques fotovoltaiques a la teulada, es deixaran d’instal·lar? Ja us dic jo que la llei i els estatuts de la comunitat passaran per damunt del seu cadàver, que és el que s’hauria de fer a les aules de les escoles on uns únics pares obliguen als altres vint-i-quatre a passar pel tub. I després encara es queixaran que se’ls miren de mal ull?
En fi, de com convertir els agressors en víctimes aplicant la demagògia més barroera en saben un munt, i sempre els ha funcionat. Fins quan?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada