dijous, 10 de juny del 2021

TANT SOROLL PER A NO RES?

Només el 5% dels alumnes que fan la selectivitat aquest any ha demanat de poder fer els exàmens en llengua castellana, uns 2.000. Exactament el mateix percentatge que els anys anteriors. Vista la realitat, el TSJC se l’hauria d’embeinar, fer un examen de consciència, entonar el “mea-culpa”, fer propòsit d’esmena per no tornar a fer el ridícul i enterrar la destral de guerra que empunyen contra la nostra llengua minoritzada. Jo també els posaria alguna penitència, tot i que això s’ho podrien estalviar.
Però vet aquí un titular del famós ABC, que ve mentint des de la Segona Guerra Mundial quan assegurava que Polònia havia atacat Alemanya: “Cataluña desatiende la justicia y señala los alumnos que se examinan en castellano”.
D’aquest titular se’n desprèn que els pobres minyons que van gosar demanar l’examen en la llengua dels colonitzadors van ser obligats a sortir davant de tota la classe, se’ls va ridiculitzar i fins i tot van rebre algun tomàquet d’algun capcalent que venia alliçonat des de casa, perquè és d’aquesta manera com aconseguim imposar el català sense respectar els drets fonamentals dels espanyols.
El titular faria gràcia si no fos que n’estem fins als pebrots de campanyes per crear conflictes lingüístics allà on sempre hi ha hagut pau, respecte i tolerància. Si ens posem al seu nivell, segur que crearem conflictes, però sortosament som pla més assenyats. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada