dimarts, 15 de desembre del 2020

FAULA 5

 EL LLOP I EL XAI

Hi havia un llop que, després de fer una bona trescada travessant una serralada, es va aturar en un rierol de muntanya a beure aigua per refrescar-se. Un xai que ja començava a pasturar herba fresca va sentir també la necessitat de beure aigua i va acabar acostant-se al mateix rierol. Poc coneixia que la bèstia que s’abeurava en el mateix indret era un llop, perquè tot i que n’hi havia parlat ell mai no n’havia vist cap.
En veure’l amorrat a l’aigua, el xai va decidir tirar un tros avall del curs del rierol per no molestar-lo. El llop el va veure i el va començar a increpar:
-Què fas, maleducat, embrutant-me l’aigua? Que no veus que estic bevent?
-L’aigua ve de tu cap a mi, no a l’inrevés –va excusar-se el pobre xai-. Com vols que embruti l’aigua que tu et beus?
El llop senzillament buscava una excusa i, quan va veure que aquesta no li funcionava, va contestar-li de molt males maneres:
-Doncs si no ets tu devia ser el teu pare que l’ha embrutada aquest matí!
I tan bon punt va acabar de dir aquestes paraules, es va abraonar damunt el xai, el va degollar i es va asseure tranquil·lament al costat del rierol a fer l’àpat de migdia.
No us fieu mai dels poderosos. Encara que no tinguin la raó, busquen la manera de fer veure que la tenen i sempre dureu les de perdre. Penseu en alguns judicis vergonyants que s’han fet darrerament i em donareu la raó. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada