diumenge, 8 d’agost del 2021

QUE TE VAYA BONITO!

El mateix dia els diaris compartien dues dades: la Unió Europea feia una injecció de 900.000.000 d’euros a la Generalitat i el Barça reconeixia un deute de 500.000.000 d’euros en el darrer exercici econòmic.
A mi, les xifres monetàries que excedeixen les quatre xifres em fan ballar el cap, per tant no em puc ni imaginar el munt de calés que representen aquestes dues dades. Però sí que soc capaç de comparar-les. I m’esgarrifo. Al govern li plouen un grapat de milions que necessita més que la pluja que no cau aquest estiu i sembla que podrà usar-los per resoldre misèries de la pandèmia i encarar el futur amb un cert respir. El Barça ha dilapidat la meitat d’aquesta quantitat en fitxatges i sous inflats de futbolistes mediocres, sous de tècnics i assessors de dubtosa competència, comissions, celebracions diverses... I no passarà res?
Encara bo que han renunciat a renovar en Messi, perquè les quantitats de què parlaven haurien de ferir la consciència de qui ho proposava. Per cert, parlant d’aquest personatge que ha donat tantes alegries al Barça, si comptéssim a quant surt cada una d’aquestes alegries en forma de trofeus, potser ens miraríem les coses d’una altra manera.
Ja ho sé, ja ho sé, no n’hi ha cap d’altre com ell, és el millor i se l’ha de pagar pel que val, diuen. Realment val tant? Realment el personatge en qüestió, en un gest d’agraïment cap al país i al club que li han donat tot, ateses les circumstàncies actuals, s’avindria a jugar de franc si convingués, per tant no cal posar-lo en un altar, més aviat dir-li “Bon vent i barca nova!”
I encara una darrera qüestió que fa dies que em balla pel cap. D’aquí a un any sentireu en Messi parlant en francès. Aquí, tot i viure-hi dues dècades llargues, no li hem sentit dir ni un mot en català. Jo diria que en això de la llengua caldrà començar a canviar d’estratègia. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada