divendres, 20 d’agost del 2021

POBRES GALÀPETS? POBRES PAGESOS!

 La imatge de dues dotzenes de galàpets fregits elèctricament per una graella disposada a terra per evitar que s’escapessin les vaques devia tenir un punt de corprenedor, s’ha de reconèixer.
Si et trobes amb una realitat d’aquest tipus, què fas? Demanar qui és el propietari de les vaques i dir-li que estigui al cas, que tanqui el corrent a la nit que és quan els aquests animalons tenen una vida més activa, potser. Doncs no, el millor en aquests casos és treure’n imatges impactants i penjar-les a la xarxa per a escarni del culpable i lluïment d’ecologistes radicals amb poc coneixement del medi.
Resultat: una multa de 5.500 € per al pobre pagès que mai no seria capaç de matar un galàpet perquè és perfectament conscient que es tracta d’un animal beneficiós.
Molts ens acabem d’assabentar que aquests animalons estan protegits per perill d’extinció, un extrem que trobo una mica exagerat. Qui es troba en perill greu d’extinció és l’ofici de pagès, em sembla, i atzagaiades com la que ens ocupa no crec que els ajudi de cap manera a fer front a les greus dificultats que amenacen la subsistència de la seva espècie.
Un problema que es podria haver resolt per la via del diàleg i buscant solucions alternatives se’ls ha escapat de les mans per l’alarma creada per ecologistes sensacionalistes i excés de zel dels Agents Rurals, que li havien suggerit un remei que era pitjor que la malaltia: aixecar un pam de terra el filat.
Per cert, algú s’ha entretingut a calcular a quin preu li surt el quilo de galàpet al pagès damnificat? Aproximadament 1.500 €. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada