dimarts, 17 d’agost del 2021

FALTA SENTIT DE L'HUMOR

La senyoreta Ylènia Morros, regidora de Feminismes de l’Ajuntament de Navarcles va interrompre un monòleg humorístic sortint en defensa dels col·lectius minoritaris que es podien sentir ofesos pel seu contingut. Ha dimitit, amb excuses i missatges un punt rocambolescos, però ha dimitit, fet que l’honora i em condiciona una mica l’argumentació que desitjava fer al voltant del seu acudit.
Si acceptem l’humor com una pràctica saludable de la imprescindible crítica social que convé per mantenir viva i desperta la gent, convindrem que la seva pràctica pot afectar qualsevol àmbit i qualsevol col·lectiu de la nostra societat, amb l’única limitació de la barrera de l’insult i el mal gust, tot i que això darrer és massa subjectiu per poder-ho tenir present.
El que he pogut veure de la seva intervenció em confirma que aquesta a aquesta noia li calia un minut de glòria per demostrar que la seva condició moral es trobava per damunt de la resta d’assistents a l’acte, però va errar el lloc i la manera d’aconseguir-ho.
A més, el tema de sexualitat i gènere se’ns ha arribat a fer tan complex i carregós (cada dia que passa afegeixen una nova inicial a LGTBI) que, almenys pel que fa a la meva persona, he optat per abandonar en l’intent de la seva comprensió i no donar opinions, perquè la meva simplicitat argumental segur que toparia amb persones que deuen haver fet tesis doctorals sobre el tema i acabaria desautoritzat, moix i fugint amb la cua entre cames.
Però segueixo pensant que s’ha d’acceptar que algú faci broma fins i tot d’allò que tu pots tenir per més sagrat. Si comencéssim per fotre’ns de nosaltres mateixos estic segur que la pau al món estaria garantida. Falta sentit de l’humor i sobren feridures d’amor propi. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada