dimecres, 6 de maig del 2020

Microconte de confinament, 48


RETRAT D’UN SAVI

Cada vegada que he anat a parlar amb nois i noies sobre algun dels meus llibres, he procurat acabar la xerrada amb aquest consell: “Llegiu, llegiu molt. Llegir us farà savis, i aquest nostre país necessita savis i sàvies, i li sobren un munt de saberuts”. Deixeu-me que avui, en lloc d’explicar-vos un conte, us faci un breu retrat d’un dels nostres savis que fa poc que he descobert.
Té l’edat dels meus fills, per tant està en la plenitud de la seva vida professional i podrem gaudir de la seva saviesa durant molts anys. Això encara el fa més sorprenent, perquè quan parlem de savis tendim a imaginar una persona entrada en anys, amb una experiència dilatada i reconeguda, assolida per anys i panys d’exercici de la seva tasca professional. No és aquest el cas que ens ocupa.
Senzill,  humil, amb un punt de timidesa que deixa palesa el seu somriure gairebé perpetu, és de les poques persones a qui, en tot aquest monumental merder de crisi sanitària on estem nedant, li concedeixo credibilitat suficient i l’escolto en totes les seves aportacions. Que enrere queden les desqualificacions de tota mena que va haver d’entomar en les seves primeres aportacions! Aquells qui, moguts per les estúpides afinitats partidistes, el van ridiculitzar i menystenir, ara callen i xiulen mentre miren cap a una altra banda.
Em fascina la seva implicació, la seva iniciativa, la seva voluntat de servei, la seva capacitat de treball que sempre va més enllà del que humanament se li pot demanar. La seva capacitat de lideratge cooperatiu li permet renyar i utilitzar el missatge censurador com un element de motivació per a l’equip. Fent un tàndem excepcional amb un altre dels nostres savis, el doctor Bonaventura Clotet, han tirat endavant un assaig clínic per comprovar la possibilitat de frenar la capacitat de contagi del Covid19. Es tracta d'una tasca d’abast considerable, si tenim en compte el poc temps de planificació i execució amb què han comptat. Al seu projecte s’hi ha sumat un altre referent de la nostra societat solidària: Open Arms. No sé si es pot demanar més. Diria que com a bon arenyenc, ha entès i atès els mots d’un altre savi de referència, Salvador Espriu: “Ens mantindrem fidels per sempre més al servei d’aquest poble.”
Quan sigui gran, m’agradaria ser com ell, però em temo que ja he fet tard.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada