dijous, 22 de juliol del 2021

ELS BOMBERS SERAN SEMPRE NOSTRES

Avui em toca parlar dels membres del cos d’un servei públic que acostumen a passar per davant de casa amb camions de color vermell i la sirena a tot drap. Fins fa poc encara lluïen als vehicles la inscripció “HOLA DEMOCRÀCIA”, que algun comandament poruc va obligar-los a retirar, com també els van fer retirar una estelada enorme que havien posat en un pi a l’entrada del parc. El seu compromís i la determinació de protegir-nos de les garrotades al referèndum d’aquell 1 d’octubre quedarà per sempre a la nostra memòria, potser per a greuge dels Mossos d’Esquadra que sempre n’han estat una mica gelosos perquè a ells no els toca mai repartir estopa i sempre queden com els bons de la pel·lícula.  
Sempre els he envejat una mica, potser perquè els reconec un valor i un lliurament personal del qual difícilment seria capaç de disposar. Veure’ls treballar en l’extinció d’aquests darrers incendis sota un sol de justícia, amb l’equipament ignífug que deu pesar com un mort, carregats amb una motxilla, les mànegues i les eines sense defallir, provant de salvar ni que sigui una quartera més del foc devastador, me’ls elevava a la categoria d’herois.
Per això, quan m’he assabentat que els dos imbècils que van provocar l’incendi d’Horta de Sant Joan ja fa una dècada amb el resultat de cinc bombers morts i un de greument cremat se’n sortirien sense judici i només amb penes entre 3 i 4 anys, m’he indignat. Que barates resulten segons quines morts!
Almenys haurien d’estar obligats la resta dels seus dies a passar els caps de setmana fent neteja preventiva de bosc. Com també ho haurien d’estar els beneits que es dediquen a soldar i usar serres radials a tocar del bosc. I el que va llençar la burilla des del cotxe a prop de Llançà.
Potser llavors aniríem entenent que en això dels focs la millor feina que podem fer tots plegats és evitar que comencin. Si es generen de forma fortuïta, res a dir, per això comptem amb aquests professionals que mai estaran prou ben valorats. Però els que s’originen per imprudències, mals comportament o intencionadament, aquests haurien de ser responsabilitat nostra. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada