dijous, 1 de juliol del 2021

BINOMI LLEI-DEMOCRÀCIA

Segons el senyor Casado “La Guerra Civil fue un enfrentamiento entre quienes querían la democracia sin ley y quienes querían la ley sin democracia”. D’aquesta manera posa al mateix nivell els dos bàndols enfrontats i legitima i blanqueja el franquisme.
Per poder ser ocurrent i trobar una frase que passi als anals de la història s’ha de ser intel·ligent i culte, dues qualitats que no aprecio en aquest tifa que actua com a secretari general del PP. I ho dic amb coneixement de causa, altrament hauria obtingut els títols i màsters universitaris pelant colzes, que és una cosa que no ha fet en sa vida. Aleshores, fent gala d’un cinisme i d’una amoralitat que traspassa fronteres, sovint es creu amb el dret d’explicar la història de la forma que més li convé als seus perversos propòsits polítics.
El senyor Casado hauria de saber que la Guerra Civil va ser una rebel·lió militar, un cop d’estat (aquest sí, collons!) en tota regla que va carregar-se la legalitat vigent en forma de república i va instaurar una dictadura despietada que va durar quaranta anys i de la qual encara en patim les conseqüències.
El senyor Casado hauria de saber que la Guerra Civil va ocasionar més de mig milió de morts. Que a la rereguarda dels feixistes se’n van carregar més de 100.000 i a la republicana 50.000. Que acabada la guerra els feixistes van passar els taps de milers de represaliats afusellant-los després de judicis sumaríssim sense cap garantia processal.
El senyor Casado hauria de ser més prudent a l’hora d’elaborar arguments d’aquesta mena, però ni la seva capacitat intel·lectual ni l’estretor de mires amb què analitza la realitat que l’envolta no li ho permeten.
El senyor Casado ha de saber que això de la Guerra Civil va ser un alçament militar feixista recolzat per Hitler i Mussolini per enderrocar una república constitucional a la qual no van donar prou temps per poder-se consolidar. Vaja, exactament el mateix que vam fer a Catalunya l’1 d’octubre de 1917.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada