dimecres, 24 de juliol del 2024

AL·LUCINEU!

Llegeixo en un esplèndid article de Vicent Partal a Vilaweb unes dades que em fan posar els pèls de punta. La Generalitat de Catalunya té còmodament instal·lades a dit en càrrecs d’aquells que s’anomenen de confiança fins a 580 persones, que cobren una mitjana de 80.000 € anuals, uns 16.000 € més que el funcionari de més rang i més qualificat de l’administració. Tenint en compte que el sou mitjà de Catalunya volta els 28.000 €, es poden considerar més que ben pagats.
La majoria d’aquestes persones són militants o afins al partit que ara governa, per tant podeu imaginar-vos les poques ganes que hi ha de canviar de govern, tot i que els resultats de les darreres eleccions els hi obligaran.
Algú dubta que ERC acabarà donant els seus vots al PSC? El que no sé és quina argumentació faran servir per justificar la seva decisió, que els acabarà d’enfonsar, però permeteu-me que us doni una pista de les raons reals de l’assumpte. Tingueu present que demanaran al PSC que una bona part d’aquestes persones designades com a assessors, càrrecs de confiança i directius d’entitats i empreses públiques puguin continuar en el seu càrrec a seguir cobrant per feines que la majoria de les vegades els venen tan grans que ni tan sols les entenen. És allò que en Partal anomena “sottogoverno” i que ha afavorit el clientelisme i el nepotisme, convertint l’administració en un aparell que cada dia que passa fa més olor de podrit.
Convé regenerar aquest sistema democràtic que mai no ha acabat de ser complet. El que no sé és per on caldria començar perquè allà on gratis trobaràs ronya acumulada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada