dijous, 16 de desembre del 2021

ESTEM COVANT L'OU DE LA SERP

Suposo que recordem amb tot luxe de detalls la campanya que els unionistes de Ciutadans i PP (em sembla que VOX encara era al parvulari) van muntar contra els professors de l’institut de Sant Andreu de la Barca després del ”a por ellos” de l’1 d’octubre, aprofitant declaracions inflamades de guàrdies civils que denunciaven el tracte que havien rebut els seus fills. Van arribar a fer públiques les fotos dels docents, els van acusar de tot el que van voler... I què n’ha quedat de tot plegat? Les declaracions d’un militant de Ciutadans que reconeix que tot plegat va ser un lamentable malentès. Algú pagarà pel mal irreparable que van ocasionar als docents assenyalats? Segur que no.
Per què faig memòria d’aquests fets? Doncs perquè m’hi ha fet pensar el merder que han muntat a l’escola de Canet de Mar. Són els mateixos ultradretans que, amb la mateixa intencionalitat, procuren crear un conflicte on no n’hi ha hagut mai cap: a l’escola. Una família, el patriarca de la qual tothom tenia identificat com a membre de Ciutadans, va endegar un procés judicial per reclamar que el seu fill fos escolaritzat en castellà, i uns jutges que no saben el que és una escola, i molt menys una escola catalana, han decidit que en una classe de P5 es facin sis hores de continguts en llengua castellana, passant per damunt de totes les lleis i els consensos lingüístics establerts en una nació amb llengua pròpia que pretenen esborrar del mapa.
Des que Ciutadans, que va néixer per crear un conflicte lingüístic en un país que havia assolit un consens envejable pel que fa a drets (recordeu l’amenaça de l’impresentable Cañas dient “os vamos a montar un Ulster que os vais a cagar”), només hi ha hagut una vuitantena de demandes de famílies que es neguen a acceptar la immersió lingüística, un percentatge tan insignificant que no caldria ni esmentar, però sempre hi ha els del partit taronja i tota la sèrie d’entitats que han nascut amb el mateix propòsit (són els mateixos a tot arreu, però d’aquesta manera semblen una munió) disposats a magnificar el més petit detall.
I aquesta vegada se’ls n’ha anat de les mans: en Casado fent servir el terme apartheid, els de Vox parlant de nazisme, l’Ayuso oferint asil a les famílies castellanoparlants perseguides, en Carrizosa fent una odiosa comparació de Canet amb Ermua...
De debò que no hi ha ningú capacitat per tallar aquesta merda, que l’únic objectiu que persegueix és anar covant l’ou de la serp del feixisme més desbocat?
Quina llàstima que tot el que se m’acudeixi per resoldre-ho és precisament el que no s’ha de fer de cap manera, perquè encara serviria per carregar-los de raons!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada