dissabte, 24 d’agost del 2024

PREMI DE NARRATIVA TORRELL DE REUS

Ahir vam anar a Prades a recollir el Premi de Narrativa Torrell de Reus que vaig guanyar amb el relat "Des de Coll d'Ares" amb el qual volia recordar els drames familiars que s'hi van viure el febrer de 1939 en plena fugida cap a l'exili de persones que temien les represàlies dels feixistes quan la guerra ja es donava per perduda. Tristament, imatges molt semblants a les que hi descric ens tornen a ferir els ulls gairebé un segle després.

El meu agraïment al jurat que ha acordat concedir-me el premi. Aquests reconeixements m'animen a seguir escrivint.

dissabte, 10 d’agost del 2024

Xè PREMI GUILLEM DE BELIBASTA

Per segon any consecutiu m’han convidat a l’acte de lliurament del X Premi Guillem de Belibasta de Tragó. Segueixo sorprenent-me de la capacitat de convocatòria d’aquest certamen (aquest any ens hi hem presentat més de 160 persones que escrivim), que va néixer fa deu anys en aquesta petita població de l’Alt Urgell per voluntat i iniciativa d’en Jesús Bach, que segueix essent l’ànima d’aquesta festa literària. Insisteixo a dir que, si en tots els pobles de Catalunya hi hagués un grup de persones amb l’empenta de l’AFICT, no caldria que patíssim més per la cultura del nostre país.

L’any passat, amb la Dolo ens vam endur Tragó i la seva gent al cor per molt de temps; aquest any hem refermat el nostre vincle amb organitzadors, jurat, autoritats i companys finalistes. En aquests casos el menys important resulta el premi, que en el meu cas va ser simplement el reconeixement com a sisè finalista d’un relat titulat “Orígens de Senet de Llac”, una mena d’ucronia relacionada amb el poble on situo gairebé tots els fets de la meva obra narrativa,  un anagrama de Calldetenes.

El nostre agraïment per l’acollida, el tracte i la consideració de tots els qui van assistir a l’acte. Que per molts anys, si així ho considera el Jurat del Premi, ens puguem seguir trobant el mes d’agost en aquest petit poble. Que consti que per nosaltres no quedarà!