divendres, 6 de gener del 2023

FRASES FETES (6)

REMENAR LES CIRERES / TENIR LA PAELLA PEL MÀNEC / atrapar la feina / posar-se fet una fera / ser un fariseu

Tenim els alts funcionaris de l’estat revoltats. Es tracta dels qui han arribat al capdamunt de l’administració pública (advocats de l’estat, jutges, fiscals, inspectors d’hisenda, administradors civils...), i es troben al nivell A1 que deu ser el més semblant a sentir-se déu dins l’aparell públic. Alguns cobren més que el president del govern i tenen feina garantida per tota la vida, però tot i així prefereixen demanar excedències per fer assessoraments al sector privat, per passar a ser càrrecs de confiança del partit que governi, per tenir acadèmies preparatòries d’opositors...
En definitiva, es tracta d’una colla de privilegiats que són els qui realment “remenen les cireres” i “tenen la paella pel mànec”, perquè coneixen l’administració com si fos la cuina de casa seva. Són pocs, es veu, i ja els va bé encara que no atrapin la feina, perquè els complements de productivitat que se’ls assignen s’han de repartir entre menys i toquen a més per cap.
Per resoldre la suposada manca de personal el govern ha arribat a un acord amb els sindicats amb la finalitat de flexibilitzar el procés per accedir a aquesta categoria des de la inferior (A2), i s’han posat fets una fera perquè diuen que això empitjorarà el servei que ells ofereixen.
En els fons, desitgen que tot segueixi igual i que per poder accedir a la seva casta s’hagin de seguir fent unes oposicions que suposen entre cinc i set anys de preparació per poder arribar a dominar els extensos temaris que contenen. Això els permet seguir fent i cobrant classes de preparació en acadèmies privades i suposa un filtre perquè als seus llocs privilegiats només hi arribin els fills i filles de “papà” que el seu estatus social els ho permeti.
Resumint, són una colla de fariseus capaços de manifestar-se exigint que es mantinguin els seus privilegis i amagant aquest objectiu sota una suposada preocupació per la qualitat del servei públic que exerceixen.
No us venen ganes d'enviar-los a netejar cunetes durant una bona temporada?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada