dissabte, 21 de gener del 2023

FRASES FETES (21)

SABER EL PA QUE HI DONEN / menjar pans com hòsties / costar un ull de la cara

Ara que ja portem un cert temps comprovant la reacció furibunda de la caverna mediàtica, l’abast dels insondables poders a l’ombra d’aquest estat pseudodemocràtic, i la capacitat repressiva d’uns cossos de seguretat que paguem entre tots, però que només protegeixen als altres mentre ens estomaquen de valent; podem dir que ja “sabem quin pa hi donen”. El problema que hauríem de plantejar-nos de seguida que puguem és si ens agrada seguir menjant pans com hòsties o preferiríem de tant en tant poder menjar tortell d’Olot, d’aquell de can Carbasseres. I la resposta és ben senzilla, em sembla.
Ara toca fer-se la pregunta: Com aconseguim l’anhelat tortell? Fem la carretera de la costa de la Salut? Agafem els túnels de Bracons? Agafem l’Eix Transversal i anem a fer la volta per Anglès? L’encarreguem i que ens el portin? Hi ha vies més directes, hi ha carreteres amb revolts que maregen, hi ha rutes massa llargues, si ens el fem portar ens costarà un ull de la cara... Tot un dilema! Però que consti que ningú no vol menjar pans com hòsties.
Mentrestant perdem el temps discutint entre nosaltres sobre les virtuts, les bondats, els perills i els reptes que ens planteja cada camí i els de la Metròpoli venen a casa nostra a fotre’s de nosaltres i contemplar el galdós espectacle que els proveïm. Quan ens adonarem que tots els camins arriben a Olot i que l’important és prendre’n un, sigui el que sigui?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada