divendres, 27 de gener del 2023

FRASES FETES (26)

AFEGIR LLENYA AL FOC / voler apagar el foc amb benzina / haver-n’hi per tirar el barret al foc / costar un ull de la cara / no tenir paraules, quedar-se de braços creuats / anar amb el lliri a la mà / tocar totes les tecles

No estic gens segur que la decisió d’enviar a Ucraïna aquesta mena de monstres blindats alemanys que tenen el nom de “Leopard” no sigui una manera d’afegir llenya al foc. Òbviament, davant l’agressió russa que es va fer realitat perquè quan ho va provar a Crimea la majoria d’estats van mirar cap a una altra banda, la diplomàcia mundial no es pot quedar de braços creuats. Però alguna cosa em diu que el merder que hi tenen muntat ja va bé a tothom. Penseu en la immensa quantitat d’armament destruït en aquesta guerra que permetrà a la indústria armamentística tenir comandes noves per seguir amb el seu negoci.
La solució només passa per aturar la guerra i obligar el nou Tsar rus a seure en una taula de negociació, qualsevol altra solució allarga el conflicte i per tant el patiment de molta gent innocent. Encara que això sembli una mica càndid i algú digui que és anar amb el lliri a la mà, no hi ha cap altra solució. Dubto que s’hagin tocat totes les tecles que convenia.
Pel que fa a la implicació d’Espanya en l’afer dels tancs, n’hi ha per tirar el barret al foc. Ara ens assabentem, per boca de l’esplèndida ministra Margarita Robles) que fa un quart de segle l’estat va comprat un centenar d’aquests blindats per un import d’uns 1.000 milions d’€ (llavors 165.000.000.000 de pessetes) i que la majoria són pura ferralla. Els pocs que hi podrien enviar costarà un ull de la cara reparar-los i tornar-los a posar en funcionament, perquè estan tots arraconats i oblidats. NO TINC PARAULES!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada