dissabte, 21 de gener del 2023

FRASES FETES (22)

SER UN CUL DE MAL SEIENT / la cabra sempre té tirada cap a muntanya

El senyor Alejo Vidal-Quadras, com la majoria de personatges amb cognoms compostos, procedeix d’algunes emparentades famílies de l’alta burgesia catalana, tot i que de català n’ha exercit ben poc.
Si repassem una mica la seva trajectòria política, ens adonarem que és un viu exemple de “cul de mal seient”. Els anys 80 militava a Solidaritat Catalana; després va estar mig any a les files d’Unió Democràtica de Catalunya; va passar a Alianza Popular perquè li oferien entrar a l’Ajuntament de Barcelona; va fer carrera al Partido Popular de Catalunya, però en Jordi Pujol en va demanar el seu cap al senyor Aznar i aquest el va enviar al cementiri d’elefants del Parlament Europeu; va marxar del PP al·legant manca de democràcia interna i va fundar VOX; des del seu invent va iniciar un acostament a UPyD i Ciudadanos, però va haver de sortir del partit que havia fundat amb la cua entre cames.
Em pensava que la seva carrera s’havia diluït en la foscor de l’oblit i finalment ens havia deixat en pau, però suposo que fent honor a aquella dita de “la cabra sempre té tirada cap a muntanya”, ha tornat a aparèixer amb ganes de gresca. Resulta que va ser un dels organitzadors de l’esplèndida manifestació que uns quants milers de fatxes de tot l’estat van muntar ahir a Madrid per salvar la unitat de la pàtria que es veu que es troba en perill com mai no ho havia estat. No cal dir que des del nostre país hi van anar tots els d’aquestes plataformes ciutadanes nascudes amb l’únic objectiu de generar conflicte lingüístic a les escoles, però em sembla que entre tots no arribaven al nombre de gent que es va manifestar contra la cimera bilateral d’aquesta setmana. Analitzeu el tractament i el temps que els mitjans de comunicació van dedicar a una i altra, i de passada maleïu els ossos del Sr. Sànchez que les va voler posar totes dues al mateix sac en un exercici rocambolesc de cinisme que el va deixar retratat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada