diumenge, 29 de gener del 2023

FRASES FETES (28)

QUI ESTIGUI LLIURE DE PECAT QUE TIRI LA PRIMERA PEDRA (Joan 8,6)

El senyor Feijoo, que allà on parla brilla per la seva vasta formació cultural (recordeu quan va confondre la novel·la de George Orwell “1984” amb la data de la seva publicació), ha tornat a patir una relliscada greu, potser a causa de la inconsistència dels seus arguments, però segurament per una mala fe manifesta.
Afirmar que fa molts segles que els cristians no maten en nom de Déu és quedar-se mentalment estancat en la darrera croada (i consti que no parlo de la que va muntar en Franco sinó de la novena, de la que va acabar el 1272). Segons ell, els Reis Catòlics devien ser persones molt raonables que van aconsellar a moros i jueus que es busquessin un lloc millor per viure i els devien indemnitzar i tot. Segons ell, el genocidi amb la creu per endavant que van practicar a Amèrica devia ser poc menys que una missió redemptora i d’alliberament.
Però sempre em podria dir que d’això fa molts segles. D’acord, anem al 1936. Ja ho sé que es van matar capellans, monges i persones que anaven a missa. Però a l’estiu d’aquest any, a la seva Galícia natal es matava en nom de la religió catòlica. S’afusellaven obrers, mestres, professors, treballadors... en nom de la Santa Mare Església i de la religió catòlica. I els feixistes que van prendre el poder van buscar l’empara en els bisbes i van aconseguir entrar a les catedrals sota pal·li. Per tant, totes les persones afusellades després de judicis sumaríssims fets en una sala presidida per un Sant Crist també es devien matar en nom de Déu.
No senyor, no té cap mena de raó i segueix practicant el que millor sap fer la dreta, l’extrema dreta i alguns sociates amb arrels falangistes: assumir i blanquejar les tares ideològiques heretades d’un franquisme latent que es veu que mai no acabarem de superar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada