diumenge, 11 de juliol del 2021

DETALLS DE LA REMODELACIÓ DEL GOVERN

 El senyor Sánchez podria haver aprofitat per retallar carteres ministerials, atès que la IDA, el seu malson com a presidenta de la Comunitat de Madrid, tira endavant la gestió amb només 9 conselleries. De fet l’actual deu ser el govern més ampli de tota la història de la democràcia, però s’ha limitat a afegir-hi més dones, cosa que em sembla molt bé, perquè són bones gestores i acostumen a resoldre els conflictes amb una certa visió de futur. Dit això, parlaré de dos detalls que potser han passat desapercebuts.
Ben poc ha trigar el president del govern central en adonar-se de la perla que va adquirir a Catalunya com a ministre. Com podia pensar que una persona sense formació superior, que ha viscut tota la vida esquenadret, podria tenir a les mans un ministeri que controla el funcionariat estatal? Òbviament ha durat mig any i l’ha premiat amb el Ministeri de Cultura que està completament buit de competències transferides a totes les comunitats autònomes. El referit ministeri també conté l’esport, que en el seu cas provoca si més no un cert somriure per sota el nas, atès que ningú se l’imagina fent cap activitat física que no sigui fer el ridícul damunt d’un empostissat fent veure que balla en una campanya electoral. Ves que no recuperi el seny i la vena nacionalista que tenia el PSC i acabi acceptant les seleccions catalanes!
L’altre detall interessant (perquè tothom s’ha afanyat a dir que el PSC guanyava pes en el govern de l’estat) és el que s’ha marcat donant el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana a la Raquel Sánchez Jiménez. Fixeu-vos que li toca gestionar l’afer enverinat de l’ampliació de l’Aeroport del Prat. Tot un regal per a una persona que ha demostrat que en la seva gestió municipal ha tingut en compte la sostenibilitat i una agenda ecològica que ara es posarà a prova. I ho ha fet com a alcaldessa de Gavà a tocar del ditxós aeroport. Res no és producte de l’atzar. Estic segur que ho tenia molt meditat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada