dimecres, 28 de juliol del 2021

COSAS VEREDES...

El dia 1 d’octubre de 2017, a Sant Carles de la Ràpita les forces d’ocupació van repartir tanta llenya com van poder fins que la gent del poble els va fer recular i marxar amb la cua entre cames. Entre els que voltaven pel lloc de votació, vestit de paisà per intentar passar desapercebut, hi havia un suboficial de la Guàrdia Civil resident a Tortosa. “Si no vols pols, no vagis a l’era”, se li podria haver aconsellat. En una comarca petita on tothom es coneix, és difícil pensar que ningú no et clissarà, i el van fotografiar, identificar i publicar la seva imatge a les xarxes socials. Una mestra jubilada de Palafrugell se li va acudir escriure a facebook: “Viu a Tortosa. Fem-li una visita i li tornem el favor”.
Més que no pas una amenaça, ho trobo un comentari sarcàstic com tants se n’arriben a fer a diari. Però es veu que el personatge en qüestió no ho va veure de la mateixa manera, la cosa es va complicar i van arribar a instruir un sumari de més de 1.000 folis. Tenint en compte que el guàrdia civil va patir un atac d’angoixa, va agafar la baixa i va obtenir el reconeixement d’un 50% d’incapacitat, ja us adoneu del tractament hiperbòlic que va tenir un afer que no tenia cap transcendència, més enllà de la que va voler donar-li un instructor que ja ens imaginem com devia treballar si tenim en compte els informes del tinent coronel Baena al judici del Suprem.
I vet aquí que la Mariona Reig, que durant tota la seva trajectòria com a mestra va lluitar per inculcar valors de democràcia, diàleg i respecte als seus alumnes, ara es troba acusada d’un delicte d’injúries, amenaces i incitació a l’odi. Òbviament la causa s’hauria d’arxivar, perquè el mateix fiscal ha instat en aquest sentit, però la jutgessa és del morro fort i s’hi nega.
“Cosas veredes, amigo Sancho, que faran fablar las piedras”. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada