dimarts, 6 d’octubre del 2020

FRASES FETES EXEMPLARS, 10

 PIXAR FORA DE TEST

Molt honorable president Torra,
M’ha semblat entendre que, des de la llibertat d’expressió que li ha atorgat l’alliberament de la cotilla del càrrec institucional, ha opinat que l’actual autonomia és un fre poc menys que insalvable per a l’assoliment de la independència. M’ho prenc com una cabriola dialèctica d’aquelles a les que ens té acostumats, però em venen al cap unes quantes consideracions.
Creu de debò que la Mancomunitat d’en Prat de la Riba va ser un obstacle per a les aspiracions nacionals i que essent quatre simples províncies espanyoles sense cap lligam ens hauria anat millor? Considera que l’Estatut del 32 va ser un altre entrebanc en el camí de la construcció nacional? Opina que el 1939 estàvem en millor disposició de fer via cap a la independència? Segons vostè la recuperació de la Generalitat i l’Estatut del 79 van ser un monumental error? La gestió d’un pressupost de més de 40.000 milions d’euros i d’un quart de milió de funcionaris és un llast per la voluntat d’autodeterminació?
Expliqui’ns-ho bé, que ho pugui comprendre el nostre cervell a punt d’entrar en letargia per fer front a l’hivern electoralista a què ens enfrontem. Altrament, haurem de considerar que “ha pixat fora de test”. I el capítol d’astracanades ja el tenim força saturat per les malintencionades i perverses ocurrències d’en Carrizosa. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada